ДОБРЕ ДОШЛИ!

Остават ти три реда до това да станеш част от най-вълнуващата и бързорастяща футболна общност в България!
Защо да го направиш ли? Виж тук:
  • ще добавяш любими отбори в личния си профил и ще получаваш новини за тях;
  • ще коментираш в общността на mach.bg;
  • ще печелиш специални значки, с които да се отличаваш сред общността;
  • ще печелиш награди от редовни съревнования и конкурси;
  • ще даваш своите прогнози и ще получаваш специални бонуси;
  • ще получаваш безплатни прогнози и съвети как най-добре да заложиш парите си.

НЕ ГУБИ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ!

ХИЛЯДИ ФЕНОВЕ ТЕ ОЧАКВАТ!

main-background-stars

лиги/купи

Efbet лига
новини класиране програма
Втора лига
новини класиране програма
Купа на България
новини класиране програма

отбори

Левски
новини класиране програма
ЦСКА
новини класиране програма
Лудогорец
новини класиране програма
Черно море
новини класиране програма
Англия

Англия

Премиър лийг
новини класиране програма
ФА Къп
новини класиране програма
Германия

Германия

Бундеслига
новини класиране програма
Купа на Германия
новини класиране програма
Италия

Италия

Серия А
новини класиране програма
Купа на Италия
новини класиране програма
Испания

Испания

Ла лига
новини класиране програма
Купа на Краля
новини класиране програма
Свят

Свят

Шампионска лига
новини класиране програма
Лига Европа
новини класиране програма
Лига на конф.
новини класиране програма
Франция

Франция

Лига 1
новини класиране програма
Купа на Франция
новини класиране програма

Общи условия

Общи условия на интернет платформата “www.mach.bg”

В сила, считано от 26.03.2024 г.

Моля прочетете внимателно тези Общи условия преди да използвате уебсайта www.mach.bg, тъй като те засягат Вашите права и задължения.

Настоящите общи условия уреждат правилата за ползването на интернет платформата www.mach.bg както и взаимоотношенията между собственика на сайта „Мач.бг“ ООД, учредено в България с ЕИК: 207500953, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, п.к. 9000, р-н Приморски, ул. "Д-р Кирил Йорданов" № 37, ап. 12, с потребителите, ползващи сайта.

Материалите в сайта (съдържанието на уебсайта, снимките на представените модели, художествените дизайни) и базите данни, които са част от този сайт, са авторски произведения под закрилата на чл. 3, ал. 1, т. 1 и т. 5 от Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП). Самият сайт www.mach.bg представлява интернет платформа – посредством която Вие като потребител имате възможност да  проследявате новини за българския и световен футбол, история на клубове (актуални състави), профили на играчи (биография), стадиони, прогнози за футболни мачове, както и да участвате в предлаганите на сайта игри.

Ако Вие, като потребител, не сте съгласен да бъдете обвързан с посочените общи условия, моля преустановете използването на сайта www.mach.bg. В хипотезата на чл. 4 от Закона за защита на потребителите, чрез настоящите Общи условия, интернет платформата www.mach.bg Ви предоставя подходяща информация за използването й, позволяваща Ви да направите своя адекватен съзнателен избор дали да се съгласите с Общите условия, или не. Определението “потребител” включва всички лица, които ползват функционалностите на настоящия сайт, както и лицата, които желаят да получат достъп до сайта, без да се възползват от допълнителната услуга „livescore“ - функционалност за проследяване на резултати в реално време, с възможност за добавяне в календар.

І. Определения.

В настоящите общи условия изброените по-долу термини имат значението, посочено срещу тях, освен ако контекстът налага друго значение:

1. „www.mach.bg“ e авторски разработена система, под формата на информационен сайт за футболна информация и прогнози за залагания, който е създаден и компилиран като база данни в съответствие с чл. 3, ал. 1, т. 1 и т. 5 от ЗАПСП и авторскоправното законодателството на Република България. Същата от една страна е предназначена да предоставя на потребителя възможност онлайн да сключи договор за предоставяне на информационни услуги, както и на услуги, представляващи прогнозиране на параметри на футболни срещи. За краткост същата ще бъде наричана навсякъде в настоящите общи условия „сайта“ или „сайтът“.

2. „Мач.бг“ ООД, учредено в България с ЕИК: 207500953, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, п.к. 9000, р-н Приморски, ул. ул. "Д-р Кирил Йорданов" № 37, ап. 12 е собственик на сайта, и като такъв отговаря пред всички трети лица за неговото ползване и съдържание, за краткост ще бъде наричано навсякъде в настоящите общи условия „Доставчик“ или „Доставчикът“.

3. „Айкарт“ АД, учредено в България с ЕИК: 175325806, със седалище и адрес на управление: гр. Варна, п.к. 9009, район „Младост“, Бизнес Парк Варна, Сграда № Б1 е доставчикът на платежната услуга, която дава възможност на търговеца – собственик на сайта да получи плащане от Вас като потребител чрез приемана от „Айкарт“ АД платежна карта. „Айкарт“ АД и техният платежен портал (Payment Gateway) са надлежно сертифицирани като съответстващи на стандарта за защита на картова информация PCI DSS, притежават лиценз за дружество за електронни пари съгласно Директива 2009/110/ЕО (лиценз No. 4703-5081/25.07.2011) и за платежна институция съгласно Директива 2007/64/ЕО (лиценз No. 4703-4331/23.06.2010). „Айкарт“ АД  са надлежно регистрирани в Комисията за Защита на Личните Данни като администратор на лични данни под номер 0050022 и всички потребителски данни се събират, обработват и съхраняват в съответствие с принципите и изискванията на българския Закон за защита на личните данни и Директива 95/46/ЕО за защитата на личните данни.

4. „Потребители“ - Ползвателите на сайта - физически и/или юридически лица, които ползват сайта чрез безплатна регистрация или са закупили съответен абонаментен план по предвидения на сайта www.mach.bg ред.

5. „Електронно изявление“ е словесно изявление, представено в цифрова форма чрез общоприет стандарт за преобразуване, разчитане и визуално представяне на информацията.

6. „Електронна препратка“ или само „препратка“ е връзка, обозначена в определена интернет страница, която позволява автоматизирано препращане към друга интернет страница, информационен ресурс или обект чрез стандартизирани протоколи.

7. „Злоупотреби“ или „Злоумишлени действия“ са действия или бездействия, нарушаващи интернет етиката, българското законодателство, настоящите общи условия и/или нанасящи вреди на лица, свързани към интернет или асоциирани мрежи, изпращане на нежелана поща, т.нар. непоискани търговски съобщения съгласно Закона за електронната търговия (SPAM, JUNK MAIL), препълване на каналите (FLOOD), получаване на достъп до ресурси с чужди права и пароли, използване на недостатъци в системите с цел собствена облага или добиване на информация (HACK), извършване на действия, които могат да бъдат квалифицирани като промишлен шпионаж или саботаж, повреждане или разрушаване на системи или информационни масиви (CRACK), изпращане на „троянски коне“ или предизвикване инсталация на вируси или системи за отдалечен контрол, смущаване нормалната работа на останалите потребители на интернет и асоциираните мрежи, копирането и възпроизвеждането на съдържанието на интернет страницата www.mach.bg към други сайтове и източници, както и извършване на каквито и да е било правни действия, насочени към нарушаване на интелектуална собственост, авторски права, търговски марки, промишлен дизайн, логотипи или друг вид авторски изображения, както и всякакви други умишлени деяния, които могат да се квалифицират като престъпление или административно нарушение по българското законодателство или по друго приложимо право.

8. „Интернет страница“ е част от уебсайт, която може да е съставна или обособена.

9. „Уебсайт“ е обособеното място в глобалната интернет мрежа, достъпно чрез своя унифициран адрес (URL) по протокол HTTP или HTTPS и съдържащо файлове, програми, текст, звук, картина, изображение, хипервръзки или други материали и ресурси.

10. „Информационна система“ е устройство или система от свързани устройства, което или някое от които е предназначено да съхранява, изпраща или получава електронни документи.

11. „Паролата“ представлява код от букви, цифри и знаци, който заедно с потребителското име или имейл адреса служи за достъп до потребителския и профила на регистрираните потребители в сайта.

12. „Сървър“ е устройство или система от свързани устройства, на което или на някое от които е инсталиран системен софтуер за изпълняване на задачи във връзка със съхраняване, обработка, приемане или предаване на информация.

13. „Материал“ представлява всеки обект на авторското право в контекста на чл.3 от ЗАПСП, както и всяка информация, под формата на произведение на изкуството като художествен дизайн, снимките в уебсайта, дизайн на уебсайта, съдържание на интернет страницата, които могат да бъдат възпроизведени и разпространени сред неограничен брой регистрирани в сайта лица.

14. „База данни“ представлява съвкупност от самостоятелни произведения, данни или други материали, подредени систематично или методично и индивидуално достъпни по електронен  път, представляващи информационен ресурс на www.mach.bg, които са интелектуална собственост  в хипотезата на чл.11.

15. „Случайно събитие” е непредвидено към момента на сключването на договора обстоятелство от извънреден характер, което прави изпълнението му обективно невъзможно.

16. „Търговски съобщения” са рекламни или други съобщения, представящи пряко или косвено стоките, услугите или репутацията на лице, извършващо търговска или занаятчийска дейност или упражняващо регулирана професия.

17. „Прогноза“ е резултат от анализ на съвкупност от статистически данни, собственост на „Мач.бг“ ООД.

18. „Machcoin“ е виртуална вътрешна валута, която се използва ексклузивно на сайта за футболна информация и прогнози за залагания и която се предоставя на потребителите като виртуални монети за стимулиране на техния активен ангажимент със сайта. Виртуалните монети са  забавна и интерактива система за лоялност, която награждава потребителите за тяхната активност и в никакъв случай не е предназначена за генериране на печалба.  Начините за придобиването на Machcoin монетите, тяхното притежание и използване за конкретни цели, единствено в рамките на сайта, са изчерпателно посочени в настоящите Общи условия.

Ползването на Machcoin виртуални монети е обект на Общите условия и правила на сайта и може да бъде променено или прекратено по преценка на администраторите на сайта.

Machcoin виртуалните монети не представляват реални пари или законово платежно средство в България или която и да е друга държава, нямат реална стойност извън контекста на сайта, не могат да се ползват за плащане на стоки или услуги извън контекста на сайта, не могат да бъдат изтеглени като равностойност на реални пари, не могат да бъдат обменяни, продавани или прехвърляни срещу реални пари, крипто-валута или каквато и да е друга валута, не представляват инвестиция и не са предмет на регулация от страна на финансови регулатори.

19. „Игри“ – Игрите, предлагани на потребителите на сайта за футболна информация и прогнози за залагания са вид забавления, като всяка игра има своите правила и условия и може да доведе до получаването на предметни награди. Участието в игрите е доброволно, като за участие е необходимо потребителите да имат активен абонамент (безплатен (Free), стандартен (Standard) или премиум (Premium)). Наградите не могат да бъдат заменени за пари. Администраторите на сайта запазват правото да променят правилата и условията на игрите по всяко време.

ІІ. Предоставяне на достъп до сайта.

20.1. Потребителят има свободен достъп до съдържанието на www.mach.bg. С отварянето, разглеждането и/или използването на този сайт всеки посетител (гост) се счита и приема, че е запознат с разпоредбите и приема да бъде обвързан и да спазва настоящите Общи условия, както и разпоредбите на ЗАПСП, дотолкова доколкото това е възможно преди сключване на договора за покупко-продажба на дадена услуга. Достъпът до сайта се осъществява през web браузър и информационните база данни на сайта www.mach.bg, поддържан от доставчика.

20.2.  Потребителите могат да се абонират чрез предоставяне на имейл адрес за регулярно получаването на кодове с отстъпки, които могат да приложат в сайта и или/в сайтове на трети лица при извършване на поръчка при. С предоставяне на имейл адрес съответният потребител изразява своето съгласие да получава в електронен вид търговски съобщения, изпратени от доставчика или упълномощени от него трети лица.

21.1. Настоящите Общи условия представляват договор за предоставяне на онлайн услуга – онлайн покупко-продажба на информация от онлайн портала www.mach.bg. Потребителят чрез интернет платформата може да направи електронно изявление за покупка на два вида абонаментни планове – Standard и Premium. Потребителят изявява волята за покупка чрез попълване на електронна форма, в която предоставя своите лични данни (за целите на изпълнение на договора за покупко-продажба), за която автентичност същият гарантира, като потребителят се явява титуляр и автор на електронното изявление по смисъла на чл. 4 от ЗЕДЕУУ. Ако потребителят изрази воля от името на трето лице, то се приема, че същият договаря от чуждо име и за чужда сметка, като ще отговаря за евентуалните нанесени вреди лично, като последица от предприетите правни действия без представителна власт. С попълването на тази електронна форма, потребителят изрично декларира съгласието си с настоящите Общи условия, като в момента на получаването на волеизявлението в информационната система на доставчика договора за услуга (покупко-продажба) се счита за сключен. Когато потребителят е ограничено дееспособен, неговото волеизявление се формира след одобрението на същото от родител/попечител и/или други лица, които го представляват на правно основание, съгласно българското гражданско законодателство или законодателство на страната, чийто гражданин е същият, а когато потребителят е недееспособен, декларирането на съгласие и формирането на волеизявление се извършва директно от родителя настойник.

21.2. За покупка на абонамент потребителят следва да избере желания от него такъв. Потребителят попълва електронната форма, в която предоставя личните си данни, необходими за сключване на настоящия договор. Като след попълване на електронната форма отбелязва, че е съгласен с настоящите общи условия, при което потвърждава поръчката.

21.3. След потвърждаване на направената поръчка, доставчикът се задължава да изпрати закупената информация в срок от 1 (един) ден.

21.4. Всички поръчки на информация за залози като пакети се обработват автоматично от доставчика и се изпращат на адресата, чрез неговия потребителски профил (личен кабинет).

21.5. Не необходимо допълнително потвърждаване на желаната услуга, освен в случаите, когато той преминава от един пакет услуги в друг.

22.1. Цената на всеки пакет е изрично упомената и представлява част от информацията за него, в съответния електронен каталог, с включен ДДС.

22.2. Начинът на плащане за територията на България е чрез виртуален ПОС терминал. Заплащането на посочената цена за всяка държава-членка за територията на Европейския съюз се осъществява също чрез виртуален ПОС терминал. 

23. Договорът има задължителна обвързваща сила между всеки потребител на порталния сайт www.mach.bg и доставчика. Договорът за услуга може (но не е задължително) да бъде съхранен от страна на доставчика, в който случай представлява електронен документ, съгласно чл. 3, ал. 1 от Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги.

23.1. Доставчикът си запазва правото да отказва обработка на поръчката и след като е изпратил потвърждение й до потребителя, като предварително заплатените суми се възстановяват изцяло. Доставчикът може да откаже обработка на поръчката, когато съществуват основателни съмнения, че поръчката е неавтентична, в това число, че не изхожда от потребителя, описан в същата.

23.2. Когато поръчаният информационен пакет не може да бъде доставен или има друга причина за забавянето (техническа или форсмажор), то доставчикът информира своевременно клиента за забавянето. При активиране на пакета, той се изпраща до съответния потребителки профил като информация.

23.3.  Рекламации се извършват съгласно Закона за защита на потребителите и могат да бъдат предявявани на тел.  0895645598 от Понеделник до Петък от 10 – 17 часа и или на ел. поща: info@mach.bg.

24. Всяко едно произведение на изкуството (художествен дизайн), снимка, текст или база данни, които се намират на страниците на сайта, представляват обект на авторското право, което е възникнало в хипотезата на чл. 11, чл. 14 и/или чл. 42 от ЗАПСП. Поради това, авторското съдържание на сайта не може да бъде копирано, разпространявано, възпроизвеждано, взаимствано и променяно под каквито и да е други форми и по какъвто и да е начин, без съгласието на доставчика.

25. При доказани случаи на използване на авторски материали, представляващи интелектуална собственост на www.mach.bg по начин, който може да се квалифицира като възпроизвеждането на същите в противовес с целите на сайта www.mach.bg ще бъде сезирана съответната районна прокуратура или компетентния окръжен съд в Република България.

26. В случай на нарушение и неизпълнение на задълженията, вменени на потребителите с настоящите общи условия и/или действащото българско законодателство, доставчикът има право, но не и задължение да развали настоящия договор за услуга, чрез едностранно писмено уведомление, изпратено до електронната поща на потребителя, без да дава допълнителен срок за изпълнение.

27.1. С подписване на настоящите Общи условия, потребителите се съгласяват техните лични данни да бъдат обработвани от страна на Доставчика.

27.2. Потребителите декларират, че са запознати с целите, за които се обработват техните лични данни и с правата, които им предоставят GDPR и ЗЗЛД.

28. Доставчикът се ангажира да гарантира неприкосновеността на информацията, съдържаща лични данни, предоставяна от потребителите онлайн посредством попълнени заявления за регистрация. Разкриване на личните данни е възможно единствено в случаите, когато информацията е изискана от държавни органи или длъжностни лица, оправомощени със закон да изискват и събират информация съдържаща лични данни и при спазване на нормативно установения ред или в случаите, когато е налице контрафакция и с оглед установяването на извършителя на престъпление против интелектуалната собственост следва да се предоставят лични данни на сектор “Компютърни престъпления” към ГДБОП, прокуратурата или съда.

29. Доставчикът си запазва правото да записва, съхранява и използва всякаква информация за потребителите, необходима за тяхното идентифициране и възпроизвеждане на изявлението за съгласие с Общите условия.

30. За уреждане на правоотношенията между страните, ще се прилагат разпоредбите на ЗЗД относно договора за покупко-продажба.

III. Абонаментни планове.

31. На сайта се предлагат посочените по-долу SAFEBET абонаментни планове срещу определена месечна цена, която зависи от периода за който се предплаща, като всеки потребител преценява кой от абонаментните планове е най-изгоден за него и съответно за какъв период да го заплати:

31.1. Безплатен, при безплатна регистрация (Free). Безплатната регистрация включва:

а) Първокласни футболни прогнози, генерирани от авангарден, самообучаващ се изкуствен интелект. Прогнозите са прецизно генерирани от нашия Tip Tech Engine, задвижван от (използващ) авангарден изкуствен интелект и машинно обучение;

б) Използване на огромни масиви от статистически данни. Висококачествени и достоверни прогнози - абсолютно безплатно. Прогнозите се преглеждат и анализират внимателно, преди да се предоставят на потребителите, за да могат те да имат максимална сигурност за парите си;

в) Анализ на данните от нашите футболни експерти и колаборация с AI генератора. Прогнозите са с коефициент до 1.60, за да бъде максимално сигурна печалбата на потребителя.

31.2. Стандартен абонаментен план (Standard), включващ:

а) Първокласни футболни прогнози, генерирани от авангарден, самообучаващ се изкуствен интелект. Прогнозите са генерирани от нашия собствен Tip Tech Engine, задвижван от изкуствен интелект, машинно обучение и анализ на огромна статистическа информация;

б) Използване на огромни масиви от статистически данни;

в) Анализ на данните от нашите футболни експерти и колаборация с AI генератора;

г) Предложения с по-високи коефициенти и умерен риск. Предоставят се два вида прогнози: сигурни и рискови, което позволява на потребителите да приспособят стратегията си за максимална печалба;

д) Кратък експертен анализ към всяка прогноза. Включва кратък анализ за всяка прогноза, предлагащ ценни прозрения и експертни насоки.

31.3. Премиум абонаментен план (Premium), включващ:

а) Първокласни футболни прогнози, генерирани от авангарден, самообучаващ се изкуствен интелект. Прогнозите са генерирани от нашия собствен Tip Tech Engine, задвижван от изкуствен интелект, машинно обучение и анализ на огромна статистическа информация;

б) Използване на огромни масиви от статистически данни;

в) Анализ на данните от нашите футболни експерти и колаборация с AI генератора;

г) Предложения с по-високи коефициенти и умерен риск. Възможност за персонализиране на  стратегията на потребителите според техните предпочитания с достъп до два различни вида прогнози: сигурни и рискови;

д) Високо-рискови прогнози. Предоставят се футболни прогнози с неограничени коефициенти, разкривайки пред потребителите възможности за изключителни печалби;

е) Детайлен анализ за определени прогнози. Предоставяне на изчерпателен, подробен анализ за всяка прогноза;

ж) Предложение за комбинирани залози;

З) Многофункционален инструмент за изграждане на залози – BetBuilder.

IV. Приемане и обработка на плащанията

32. За приемане на плащания, извършени от потребителите на сайта, във връзка със закупуване на конкретен абонаментен план, Доставчикът използва за обработка на плащанията чрез платежен инструмент (кредитна или дебитна карта) трета страна - „Айкарт“ АД, дружество, притежаващо лиценз за дружество за електронни пари съгласно Директива 2009/110/ЕО (лиценз No. 4703-5081/25.07.2011) и за платежна институция съгласно Директива 2007/64/ЕО (лиценз No. 4703-4331/23.06.2010). Плащанията се извършват чрез платежния портал (Payment Gateway) на „Айкарт“ АД.

33. Обработката на плащанията е предмет на правилата, условията и политиките за поверителност на обработващия плащанията - Общи условия на „Айкарт“ АД за опериране на Payment Gateway, с които потребителят се съгласява и които са в допълнение към настоящите Общи условия. Достъп до Общите условия за опериране на Payment Gateway може да получите тук.

34. Когато потребителят закупува определен абонаментен план, той се съгласява да заплати, чрез процесора за обработка на плащанията, съответната цена, която е в сила за абонаментния план, в съответствие с приложимите условия за плащане. Потребителят се съгласява да извърши плащане чрез избрания на сайта метод.

V. Machcoin  

35. Machcoin, като виртуални монети за стимулиране на активен ангажимент на потребителите със сайта, могат да бъдат придобивани и използвани за конкретни цели единствено в рамките на сайта по следните начини:

35.1. Придобиване на Machcoin при изпълнение на едно от действията:

а) Регистрация и Вход в сайта: Потребителите получават Machcoin при първоначална регистрация (signup) и всеки път, когато влязат в сайта (при login);

б) Закупуване на абонаментен план: Потребителите получават Machcoin при закупуване на някой от предлаганите месечни абонаменти планове – Standard или Premium;

в) Препоръка на сайта: Потребителите получават Machcoin при препоръка към приятел, който се регистрира/абонира на сайта;

г) Коментиране: Потребителите получават Machcoin, когато четат и коментират статии, споделят статии в лични социални мрежи или правят други коментари;

д) Прогнози: Потребителите получават Machcoin, когато правят верни прогнози за спортни събития;

е) Игри: Потребителите получават Machcoin, като участват в игри, организирани от сайта;

ж) Други: Сайтът може да организира други промоции и кампании, в които потребителите могат да получават Machcoin.

35.2. Придобитите от потребителите Machcoin при условията на предходната точка могат да бъдат използвани за:

а) Участие в игри: Потребителите могат да използват притежаваните Machcoin, за да участват в игри, за които има такса за вход, съгласно условията на конкретната игра;

б) Отстъпки: Потребителите могат да използват Machcoin, за да получават отстъпки в онлайн магазин на сайта, когато такъв магазин е наличен;

в) Абонамент: Потребителите могат, еднократно в рамките на дванадесет месеца,  да използват Machcoin за закупуване абонамент (Standard или Premium), който им дава достъп до ексклузивно съдържание;

г) Други: Сайтът може да предложи други възможности за използване на Machcoin, както и да променя условията за печелене и харчене на Machcoin.

VI. Игри.

36. Сайтът предлага на потребителите възможност да участват в забавни игри и да получават съответни награди, като достъпът до различните игри зависи от това дали потребителят използва безплатна регистрация или е закупил някои от платените месечни абонаментни планове. Видовете игри са както следва:

36.1. Първа игра - достъпна за всички потребители:

Вид: Прогнозиране на краен резултат. Наличност: Всеки вторник. Мачове: Предварително избиране на седем мача. Опции за избор: Победа за домакина, победа за госта. Точкуване: В зависимост от верността на прогнозата. Класация: Месечна класация в четири кръга. Награда: Топка от Европейското първенство – лято 2024 г.

36.2. Втора игра – достъпна за потребителите със Standard или Premium абонамент:

Вид: Прогнозиране на голмайстор в един конкретен мач. Награда: PlayStation 5.

36.3. Трета игра – достъпна за потребителите с Premium абонамент:

Вид: Прогнозиране на точен краен резултат на конкретен мач. Награда: Два билета за Евро 2024.

VII. Приложимост. Промяна.

37. Разпоредбите на Общите условия се прилагат за всички въпроси, възникнали при ползването на сайта, като същите могат да се допълват от доставчика при констатирана необходимост, като на базата на същите се създават правила за ползване на определени секции от сайта. Тези нови правила се прилагат към общите условия субсидиарно.

38. С оглед периодичното допълване и модификациите на услугите, тяхното усъвършенстване и разширяване, както и във връзка с променящото се законодателство, които рефлектират върху тях, Общите условия могат да бъдат променяни едностранно от доставчика без да има задължението индивидуално да уведомява отделния потребител за извършената промяна. Промяна е налице при публикуването на условията на сайта и същата влиза в сила от този момент, освен, ако не е предвидено друго, като потребителят се задължава своевременно да следи за промени в настоящите условия.

39. Потребителят може да заяви, че не приема промените в едноседмичен срок от публикуването на промените. В този случай договорът между потребителя и доставчика се прекратява с достигане на заявлението на потребителя до доставчика. В случай, че потребителят не заяви неприемане на промените, в посочения срок, той се счита обвързан от тях.

VIII. Права и задължения на доставчика и потребителите.

40. Доставчикът поема задължението да положи необходимата съгласно обстоятелствата грижа, чрез която да осигури възможност на потребителите да ползват безпрепятствено услугите, предоставяни чрез сайта, съобразно настоящите Общи условия и законодателството на Република България. Доставчикът не отговаря за съдържанието на материали и препратки извън авторската база данни на и информационния ресурс.

41. Доставчикът има право да прекрати достъпа на определени потребители до сайта, когато се установи, че те са предоставили неверни данни при регистрацията си или ако по какъвто и да било начин чрез действията си накърняват права на интелектуална собственост, или в частност нарушават законите на Република България.

42. Доставчикът има право да прекрати предоставянето на определени услуги като поема задължението да уведоми за това потребителите чрез съобщение на интернет страницата си.

43. Доставчикът има право по всяко време едностранно да променя настоящите Общи условия, но не и задължението индивидуално да уведомява всички потребители за настъпилите промени. Същите ще бъдат надлежно и достъпно оповестени в съдържанието на сайта по начините и при условията подробно описани по - горе в настоящите общи условия.

44. Доставчикът, има право да взима мерки за предотвратяване на злоупотреби и злоумишлени действия от страна на потребители, чрез ограничаването на достъпа им до сайта и развалянето на сключения договора, като на базата на това ще има право да претендира уговорената в настоящите общи условия неустойка.

45. Доставчикът има право да откаже изпълнението на поръчката на определени потребители при непредоставяне на изискваните в попълване на електронната форма на лични данни, както и при установяване на тяхната недееспособност, както и несъгласието им с настоящите общи условия.

46. Доставчикът има право (но не и задължение) да запамети върху информационна си система или друго крайно устройство за достъп до страницата информация, касаеща потребителите и изразяваща се в т.нар „бисквитки” (cookies).Това са малки текстови файлове, които се запазват от интернет страница www.mach.bg чрез сървър върху твърдия диск на потребителя, като така се дава възможност за възстановяване на информация за същия, която го идентифицира с оглед проследяване на действията му.

47. Потребителите имат задължението да се запознават непрекъснато с Общите условия и измененията на същите, като приемането на измененията се извършва по описаните по – горе начини и правила.

48. Потребителите имат право да ползва онлайн услугите, предоставяни от доставчика, при спазване на настоящите Общи условия, допълненията към тях и специалните правила, уговорени за съответните услуги, базиране на авторскоправното законодателство на Република България.

49. Потребителят се задължава да не копира, разпространява, заимства по какъвто и да е начин, възпроизвежда или публикува авторски произведения част от сайта www.mach.bg, както и да не:

- нарушава права върху интелектуалната собственост на трети лица, включително авторски права, търговски марки, логотипове, дизайни и всякакви други материали или авторски изображения, като декларира, че е наясно с последващата си отговорност вследствие на предостaвянето на подобни материали в хипотезата на чл. 172а, чл. 172б от НК и чл. 94 от ЗАПСП;

– нарушава каквито и да било имуществени и/или неимуществени права или законни интереси на трети лица;

– нарушава по какъвто и да било друг начин настоящите Общи условия и законодателството на Република България.

50. Във връзка с ползването на предоставените от доставчика услуги, потребителят се задължава също:

– да спазва разпоредбите на Общите условия и законодателството на Република България;

– да следи за нарушения на интелектуалната собственост, извършвани от други потребители, като при установяване на такива да уведомява своевременно Доставчика;

– да не накърнява по какъвто и да било начин правата на Доставчика, както и на трети лица чрез действията си, свързани с изпълнението на договора за предоставяне на онлайн достъп до авторски материали.

IX. Отговорност. Ограничаване на отговорността.

51. Доставчикът не е длъжен да извършва наблюдение на информацията, която съхранява, пренася или прави достъпна при предоставяне на услуги на потребителите, нито да търси факти и обстоятелства, указващи извършването на неправомерна дейност. В случай, че потребител на сайта претърпи вреди в резултат на невярна информация и/ или неактуалност на даден материал, с източник www.mach.bg, доставчикът не носи каквато и да е отговорност.

52. Ако недобросъвестни действия от страна на потребител на сайта доведат доставчика до претърпяване на вреди, потребителят е длъжен да обезщети доставчика за всички претърпени преки и непосредствени вреди, включително платени обезщетения на трети лица, съдебно деловодни разноски и др., адвокатски хонорари и други. Потребителят е длъжен да обезщети доставчика и в случаите, когато действията са извършени от трети лица, на които той е предоставил за ползване потребителското си име, имейл, използван за регистрацията, пароли и изобщо част или всички данни предоставени, при неговата регистрация.

53. В случай на нарушения, касаещи интелектуалната собственост, всяко заинтересовано лице може информира администраторите на сайта www.mach.bg на имейл, посочен в съдържанието на сайта. След обективно разследване на визирания случай, администрацията на сайта решава, дали да премахне съответното съдържание, ако то е част от www.mach.bg или да сезира компетентните държавни органи за извършено нарушение против интелектуалната собственост.

54. Доставчикът не носи отговорност за вреди, причинени върху софтуера, хардуера или телекомуникационните съоръжения, или за загуба на информация, произтекли от материали или ресурси, търсени, заредени или използвани по какъвто и да било начин посредством предоставяните чрез сайта услуги.

55. Доставчикът не носи отговорност за каквито и да е вреди, настъпили вследствие спирането, променянето или ограничаването на услугите, изтриването, модифицирането, загубването, недостоверността, неточността или непълнотата на съобщения, материали или информация, пренасяни, използвани, записвани, възпроизвеждани или станали достъпни чрез сайта.

56. Доставчикът не носи отговорност за прекратяване достъпа до сайта и/или на услугите и/или за предоставянето им с влошено качество, вследствие на извършвани тестове от страна на доставчика с цел проверка на оборудване, мрежи и други.

57. Доставчикът не носи отговорност за проблеми при предоставянето на услугите, които се дължат на неподходящо оборудване на потребителите, както и на несъвместимост на софтуерните приложения, ползвани от тях, и услугите, предоставяни чрез сайта.

58. Доставчикът не носи отговорност за прекратяване на предоставянето на услугите си при настъпване на обстоятелства извън неговия контрол – случаи на непреодолима сила, случайни събития, проблеми в глобалната интернет мрежа, действия или бездействия на трети лица и т. н.

59. Доставчикът полага всички усилия, за да се гарантира точността на информацията, съдържаща се в този сайт, но въпреки това той не носи отговорност за евентуални неточности в прогнозите, които дава; посетителите, които се доверяват на тази информация, го правят на свой риск.

60. Доставчикът има право да събира и съхранява информация за потребителите си при попълване на електронната форма за поръчка по начин, който да позволява идентифицирането им.

61. Доставчикът следва да положи необходимата грижа, за да предотврати достъпа на трети лица до съхраняваната информация за потребителите. Доставчикът се задължава да не предоставя събраната информация за потребителите на трети лица освен в случаите, когато съответният потребител е дал съгласието си за това, или е направено официално искане от изрично оправомощени за това органи.

62. В случаи на неизпълнение на задължения и/или наличието на злоупотреба от страна на потребителите, вменени им с настоящите условия и/или нарушаване на настоящите общи условия, както и българското законодателство доставчикът има право да развали договора без предизвестие.

63. Настоящият договор прекратява действието си автоматично при прекратяване на дейността на доставчика „Мач.бг“ ООД и при спиране на поддръжката на сайта www.mach.bg както и по взаимно съгласие на страните по същия.

X. Други условия.

64. За всички неуредени от настоящия договор въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

65. Всички спорове между страните се решават в дух на разбирателство и добра воля. В случай, че съгласие не бъде постигнато, всички неразрешени спорове, породени от договора за покупко-продажба и/или от настоящите общи условия, както и между страните по тях, включително спорове, породени от и/или отнасящи се до тяхното тълкуване, недействителност, изпълнение, разваляне прекратяване, както и спорове за попълване на празноти в общите условия и договора или приспособяването им към нововъзникнали обстоятелства, ще бъдат разрешавани от компетентните съдилища в Република България.

66. Никоя част от настоящия сайт, включително неговото авторско съдържание, търговска марка, дизайн, домейн, функционалност или словестно съдържание, в това число и настоящите Общи условия, не може да бъде възпроизвеждано, променяно или разпространявана в разрез със законодателството, уреждащо интелектуалната собственост в Република България, без предварителното писмено съгласие на „Мач.бг“ ООД като собственик на сайта в хипотезата на чл.3, ал. 1, т. 1, чл. 14 и/или 42 от ЗАПСП. В случай на такива неправомерни действия отговорните физически или юридически лица ще бъдат подведени под съответната наказателна, гражданска и административна отговорност и ще дължат обезщетение за нанесените на дружество вреди.

mach.bg
ИЗВЕСТИЯ
Използваме PUSH нотификации, за да ви държим винаги в течение.